Концертът на поп-джаз магьосниците Postmodern Jukebox в зала 1 на НДК

...
Концертът на поп-джаз магьосниците Postmodern Jukebox в зала 1 на НДК
Коментари Харесай

Postmodern Jukebox разходиха с век назад хиляди в НДК -

Концертът на поп-джаз магьосниците Postmodern Jukebox в зала 1 на НДК беше плануван като огромното завръщане на групировката в България. И не просто, че беше грандиозно и в залата беше съвсем цялостна, само че и магията им, която показва шлагери от наши дни в аранжимент присъщ от 20-те години на предишния век проработи в цялостна мощ. Така хилядите в залата усетиха с ушите и очите си по какъв начин се трансформират в пътешественици във времето.

Софийските пътешествениците във времето схванаха по какъв начин биха прозвучали познатите им шлагерите, в случай че бяха изсвирени от най-хубавите суинг-джазовите оркестри в Съединени американски щати от преди век. А инструменталистите и артистите от оркестъра основан от Скот Брадли не просто са положителни, а даже взривяват сетивата и заразяват с еуфория, както схванаха хората на концерта в София на 29 юни. В първата част плейлистата включваще шлагерите Happy Days/Roaring 20s; Oops I Did It Again; I Will Survive; Thriller; Evolution of Tap; Seven Nation Army; Radioactive. 



Според създателят на тези редове върхът на страстта на концерта беше кавъра на Creeep с оригинал Radiohead и един от бисовете - I Still Haven`t Found What I`m Looking For на U2. Другият бис - All about That Bass не просто накара всички в  залата да станат на крайници, само че и да се разтанцуват. 



Концертът в София е част от завръщането на групата на сцената с грандиозно международно турне - The Grand Reopening Tour. То стартира през есента на 2021, ще продължи през 2022, и ще обиколи Съединени американски щати, Канада, Европа и Нова Зеландия. 

В края на 2019 Postmodern Jukebox потегли с огромно турне да отпразнува настъпването на 20-те години на века, обещавайки на публиката по целия свят най-сензационните празненства в жанр Гетсби. През декември 2019 трупата мина с едни от най-големите си звезди и през София. Само след седем концерта от турнето Welcome to the Twenties 2.0, основателят им Скот Брадли се наложи да го анулира, защото световната пандемия заглуши музиката онлайн за повече от година.

„ Ужасно е по какъв начин историята се повтаря – споделя Брадли за прекъсването на предходното и началото на новото турне, - и поразително по какъв начин хората тогава приказват за същите усеща – изморени от това да бъдат затворени и изолирани, преживявайки пандемията. Те просто са желали да излязат, да танцуват, да се забавляват, и да се срещат още веднъж. Музиката е изпълнявала толкоз скъпа функционалност – вдъхновявала ни е и ни е напомняла за споделената човещина през цялата ни история. И няма никакъв сурогат на това - да се съберем и дружно и да почувстваме силата и мощта на живота ”.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР